Algemeen – Huisartsenpraktijk Loosdrecht – Loosdrecht
Huisartsenpraktijk Loosdrecht
Eikenlaan 49a 1231 BG
Loosdrecht

Algemeen

De assistentes zijn uw eerste aanspreekpunt in de praktijk. Als u belt stellen de assistentes u vragen over uw klachten. Dat is nodig om te beoordelen hoe we u het beste kunnen helpen. We willen een zorgvuldige afweging kunnen maken of het bij uw klachten noodzakelijk is om op het spreekuur te komen. Veel klachten kunnen door de assistente worden beantwoord, of per telefoon of digitaal worden besproken en behandeld. De assistentes zijn hiervoor opgeleid, ze hebben net als dokters beroepsgeheim. Ook verzorgen de assistentes een zelfstandig spreekuur. De assistentes werken in nauw overleg met de huisartsen.

De huisartsenpraktijk Loosdrecht is een samenwerkingsverband van vier huisartsenpraktijken. In elke praktijk werken twee huisartsen. Zie hieronder het schema per praktijk. Ook leiden we huisartsen op. Annelies van Randwijk leidt Eliza Bakker op, en Margot Sedelaar leidt Tom Versteege op; zij werken zelfstandig, onder supervisie van hun opleider.

Onze praktijkondersteuners-somatiek zijn Marleen Middag-Mulder, Hatice Sheidov-Cakir en Nicolien Dorrestein-Bekman. Zij richten zich op patiënten met chronische aandoeningen zoals suikerziekte, astma en copd (longemfyseem, chronische bronchitis), waarbij periodieke controles nuttig zijn. Ook doen zij de ouderenzorg, met brede aandacht voor het functioneren van ouderen. Zij verzorgen een eigen spreekuur, doen huisbezoeken en geven voorlichting en instructie.

De praktijkondersteuners-GGZ zijn Dorens Hofman, Sandra Brouwer en Selma de Boer. Zij zijn gespecialiseerd in het begeleiden van volwassenen met psychische klachten, door gesprekken, en als u dat wilt met ondersteuning door online programma’s. Ook kunnen zij u helpen bij het zoeken naar de juiste doorverwijzing als u meer hulp nodig heeft. Daphne Heijnen werkt op woensdagmiddag in de praktijk als Praktijkondersteuner-GGZ voor kinderen en jongeren tot 19 jaar.

Wij zijn een opleidingspraktijk voor huisartsen, artsen en doktersassistentes.

Spreekuren

Onze spreekuren zijn op afspraak. Een normale afspraak duurt ongeveer 15 minuten. U kunt telefonisch een afspraak maken via de assistente. De assistente vraagt u naar de reden van de afspraak. Zij beoordeelt samen met u hoeveel tijd u nodig heeft of hoe dringend een probleem is. Heeft u meerdere problemen te bespreken of komt u bijvoorbeeld voor een chirurgische ingreep, maakt u dan een dubbele afspraak. Dit voorkomt lange wachttijden. Wij verzoeken u de afspraak af te zeggen wanneer u hem niet na kunt komen. Veel vragen aan de huisarts of assistente zijn telefonisch op te lossen, daarvoor kunt u ook een afspraak maken.

Telefonische bereikbaarheid

De praktijk is van 8.00 tot 17.00 uur telefonisch bereikbaar. U hoort in het keuzemenu van de telefoon diverse opties. Van 12.30-13.00 uur en van 16.00-17.00 uur is de praktijk alleen voor spoedgevallen bereikbaar. Hoewel meerdere assistentes beschikbaar zijn voor de telefoon kan het op piekmomenten toch voorkomen dat u lang moet wachten. U kunt dan besluiten op een ander moment te bellen.

Aanwezigheid huisartsen

Praktijk Brinkers: maandag, dinsdag, donderdag Mariska Brinkers, woensdag en vrijdag Myrthe Slijkhuis.

Praktijk Van Randwijk: maandag, woensdag en vrijdag Annelies van Randwijk, dinsdag en donderdag Pieter Visser.

Praktijk Sedelaar: maandag, woensdag en vrijdag Margot Sedelaar, dinsdag en donderdag Sanne Braas.

Praktijk Tanis: maandag, woensdag en donderdag Barbara Tanis, dinsdag en vrijdag Nicole van Erp.

Huisbezoeken

Wij verzoeken u aanvragen voor huisbezoeken voor 10.30 uur te doen.

EHBO

Voor eerste hulp (verwondingen, kneuzingen, verbrandingen enz) kunt u altijd direct terecht. Als u van tevoren belt, kunnen wij rekening houden met uw komst.

Beroepsgeheim

Voor de artsen, assistentes en praktijkondersteuners en iedereen die bij ons in opleiding is geldt het medisch beroepsgeheim. Dat wil zeggen dat het ons niet is toegestaan medische gegevens zonder toestemming van de patiënt aan derden te verstrekken. U kunt van ons geheimhouding verwachten.

Spoedzorg

De Loosdrechtse huisartsen verzorgen, samen met de andere huisartsen uit de regio, de waarneming tijdens de avonden, ’s nachts en in het weekend vanuit de Huisartsenspoedpost Gooi- & Vechtstreek. Deze is gelokaliseerd op het terrein van Ziekenhuis Gooi-Noord aan de A1 bij Blaricum. U kunt hier op afspraak terecht voor dringende medische zaken die niet tot de volgende werkdag kunnen wachten.

We verzoeken u de spoedpost eerst te bellen:

telefoon 088 130 96 00

www.spoedpostblaricum.nl